Καθημερινά tips για την προστασία του περιβάλλοντος
΄Εξυπνες λύσεις για να μην επιβαρύνουμε άλλο τη φύση...
Eπειδή ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον και γενικότερα η φύση, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και επειδή είμαστε απλά φιλοξενούμενοι σε αυτό και δεν μας ανήκει, καλό θα ήταν να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις ώστε να το προστατεύουμε αλλά και να το επιβαρύνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Παρακάτω, σας έχουμε κάποια tips τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε καθημερινά και τα οποία μακροπρόθεσμα θα αποδειχθούν σωτήρια για το πολύπαθο περιβάλλον...
1. Χαμηλώστε τη θέρμανση κατά 1 C. Τα σπίτια είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ένας βαθμός δεν θα κάνει τη διαφορά στη ζεστασιά αλλά σίγουρα θα την κάνει στο περιβάλλον.
2. Μη χρησιμοποιείτε χάρτινα και πλαστικά ποτήρια. Είναι μόνο μιας χρήσης που αυτό σημαίνει ότι μοιραία σπαταλούνται φυσικοί πόροι της γης για την κατασκευή τους.
3. Ανακυκλώστε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Καταλήγουν μαζί με τα βλαβερά περιεχόμενά τους σε χωματερές με άσχημες συνέπειες για το περιβάλλον.
4. Χρησιμοποιείστε φυσικά καθαριστικά και απορρυπαντικά. Τα συγκεκριμένα προιόντα που περιέχουν επικίνδυνα για το περιβάλλον συστατικά, καταλήγουν στο νερό και αυτό με τη σειρά του στα ποτήρια μας.
5. Αποφύγετε τους βόλους ναφθαλίνης. Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ναφθαλίνης μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ναυτία και κόπωση.
6. Κλείστε τηλεοράσεις και υπολογιστές. Οι συγκεκριμένες συσκευές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής παρά όταν είναι ανοιχτές. Βγάλτε τες εντελώς από την πρίζα.
7. Μαζέψτε νερό βροχής. Βάλτε ένα βαρέλι κάτω από την υδρορροή και χρησιμοποιήστε το για να πλύνετε το αμάξι σας ή να ποτίσετε τον κήπο σας.
8. Ποτίστε τον κήπο σας αφού πέσει ο ήλιος. Κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων ωρών της νύχτας, τα φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και χρησιμοποιούν το μισό νερό.
9. Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με το νερό.
Διαβάστε επίσης:
Βάλτε στη διατροφή σας το βιολογικό ψωμί
Κάντε το κινητό σας φιλικό προς το περιβάλλον
Tips για μία πιο «πράσινη» κουζίνα