Άλλοι το πίνουν και άλλοι το βάζουν στις γλάστρες τους
ΝΑΝΤΙΑ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
Ο ζωμός που μένει από το βράσιμο των λαχανικών και των χόρτων μας δεν είναι για πέταμα.
Αντίθετα κάποια είδη είναι ιδιαίτερα θρεπτικά όπως για παράδειγμα ο χυμός από τα σπαράγγια που πίνεται ζεστός με λεμόνι και είναι ιδιαιτέρα πλούσιος σε σίδηρο. Αν πάλι δεν θέλετε να το πιείτε οι ίδιοι ποτίστε τα φυτά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ζωμό του διαλυμένο σε νερό σαν πρόσθετο λίπασμα. Αυτό που πρέπει όμως να προσέξετε είναι να μην έχετε βάλει αλάτι γιατί λειτουργεί τοξικά για τα φυτά. Καλό είναι να αραιώνετε ένα ποτήρι ζωμό με πέντε ή δέκα νερού ανάλογα με το πόσο πυκνός είναι ο ζωμός.
Προσέξτε ότι τον ζωμό δεν μπορείτε να τον κρατήσετε πολλές μέρες γιατί θα αρχίσει να μυρίζει άσχημα. Άλλες επινοήσεις που κάνει μάλιστα ο γείτονας μου είναι να βάζει διάφορα κομμάτια από τρόφιμα στις γλάστρες που θεωρεί θρεπτικά όπως φλούδες πατάτας. Αυτό δεν ξέρω αν είναι τεκμηριωμένο από γεωπονικής άποψης πάντως τα φυτά του χαίρουν άκρας υγείας.