Το «Κ» ντύνεται στα πράσινα και σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τις πιο νόστιμες vegan συνταγές

Το «Κ» ντύνεται στα πράσινα και σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τις πιο νόστιμες vegan συνταγές

Ο Νοέμβριος είναι μία καλή αφορμή για να ξεκινήσεις ένα νέο πρόγραμμα διατροφής ή αν το έχεις κάνει ήδη, να γιορτάσεις τις «πράσινες» διατροφικές σου προτιμήσεις.

Διότι, πέρα του ότι αποτελεί τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και σε παρακινεί για… νέα ξεκινήματα ενόψει της χειμερινής σεζόν, είναι και ο Παγκόσμιος Μήνας Vegan. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε του ημέρα είναι και ένας ξεχωριστός λόγος για να τον γιορτάζεις, είτε είσαι vegan είτε όχι. Επίσης, όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση -μη vegan, ο μήνας αυτός σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μία καλή γνωριμία με τις γεύσεις και τα οφέλη αυτής της διατροφικής κουλτούρας.

Γιατί στα λέμε τώρα όλα αυτά; Διότι είτε το veganism είναι για εσένα κάτι παραπάνω από διατροφή είτε έχεις την περιέργεια να το εξερευνήσεις, τώρα είναι το ιδανικό timing να δοκιμάσεις νέους συνδυασμούς με τη βοήθεια της Knorr. Και εμείς, για να στο κάνουμε πιο εύκολο και… γευστικό, σου βρήκαμε δύο μοναδικές εκδοχές συνταγών με ζυμαρικά, που σίγουρα θα τις εντάξεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα τον vegan month. Continue reading…

Το pesto με ταχίνι που θα απογειώσει τη γεύση των ζυμαρικών σου

Αλήθεια, ποιο είναι το πιάτο που δεν σταματάς ποτέ να μαγειρεύεις; Μην απαντήσεις, ξέρουμε. Τα ζυμαρικά! Βλέπεις, είναι το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα το βαρεθείς και ποτέ. Άλλωστε, οι τρόποι να το μαγειρέψουμε είναι unlimited και ιδού η απόδειξη: Η τέλεια συνταγή για ζυμαρικά με pesto με ταχίνι. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

Για την pesto:

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ φλ. ταχίνι
  • ½ μέτριο λεμόνι
  • 1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 παγάκι

1 Knorr Κλασικός Κύβος Λαχανικών

Για τα ζυμαρικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
  • Τριμμένη vegan παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Ξεκινώντας τη συνταγή, θα χρειαστεί να καθαρίσεις το σκόρδο και να το λιώσεις, ρίχνοντας το στο μούλτι. Έπειτα, προσθέτεις το ταχίνι, αφού πρώτα έχεις φροντίσει να το ανακατέψεις καλά. Στήβεις μισό λεμόνι -περίπου μιάμιση κουταλιά της σούπας- και το ρίχνεις και αυτό στο μούλτι, ενώ στο τέλος, προσθέτεις το αλάτι. Τώρα, χρειάζεται να χτυπήσεις καλά τα υλικά μέχρι να λιώσει το σκόρδο. Έπειτα, παίρνεις τα φύλλα από ένα μεγάλο ματσάκι βασιλικού και τα χωρίζεις σε δύο φλιτζάνια. Τα ρίξεις και αυτά στο μούλτι μαζί με ένα παγάκι και τα χτυπάς καλά. Στη συνέχεια, προσθέτεις ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο και χτυπάς και άλλο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Extra tip: Για ακόμα περισσότερη ένταση στη γεύση, μπορείς να προσθέσεις έναν Knorr Κλασικό Κύβο Λαχανικών και να ανακατέψεις μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα.

Όσο για τα ζυμαρικά, παίρνεις μία κατσαρόλα και τη γεμίζεις με νερό. Τη βάζεις σε δυνατή φωτιά και την αφήνεις με κλειστό καπάκι, έως ότου να βράσει. Στη συνέχεια, προσθέτεις αλάτι και ρίχνεις τα ζυμαρικά. Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν, αυτήν τη φορά με ανοιχτό καπάκι, σύμφωνα με τον αναγραμμένο στη συσκευασία χρόνο. Αφού βράσουν, τα σουρώνεις και είσαι έτοιμη να τα αναμείξεις με την pesto και να τα σερβίρεις στο πιάτο σου!

Ριγκατόνι αλά…vegan!

Υπάρχει ένα είδος ζυμαρικών που τελευταία έχει γίνει ιδιαίτερα famous και δεν είναι άλλο από το ριγκατόνι. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη, σου έχουμε την πιο γευστική συνταγή για να το τιμήσεις φέτος τον Νοέμβριο. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 600 γρ. διάφορα μανιτάρια της επιλογής μας
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 500 ml φυτική κρέμα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1-2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών

Για τα ζυμαρικά:

  • 500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης
  • Τριμμένο τυρί της επιλογή μας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Πριν το main part της συνταγής, θα πρέπει να ελέγξεις πως διαθέτεις όλα τα υλικά και να τα ετοιμάσεις. Χρειάζεται να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, να τρίψεις το σκόρδο και να κόψεις τα μανιτάρια σε μεσαία κομμάτια. Αφού τελειώσεις με την προετοιμασία, μπορείς να ξεκινήσεις το μαγείρεμα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λοιπόν, βάζεις τρία κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις κάψουν, ρίχνεις το κρεμμύδι, σοτάρεις για έξι με οκτώ λεπτά, προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για ακόμα ένα με δύο λεπτά. Έπειτα, προσθέτεις τα μανιτάρια και σοτάρεις για δέκα λεπτά, μέχρι να πέσουν σε όγκο και να αποβάλλουν τα πολλά υγρά τους. Σβήνεις με το λευκό κρασί και το αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προσθέσεις τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και να τον αφήσεις να γίνει ένα με το μείγμα. Τέλος, περιχύνεις με τη φυτική κρέμα, προσθέτεις τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Όσο τα μανιτάρια αλα κρεμ μαγειρεύονται, μπορείς να κερδίσεις χρόνο για να ετοιμάσεις τα ζυμαρικά. Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζεις σε ψηλή φωτιά με κλειστό καπάκι. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζεις καλά και ρίχνεις μέσα το ριγκατόνι. Ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει, σύμφωνα πάντα με τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία. Μετά από λίγο… Voila! Πίστεψέ μας, δεν θα θέλεις να σταματήσεις να τρως.

Αυτόν τον Νοέμβρη δεν κάνουμε διακρίσεις και γιορτάζουμε τον Παγκόσμιο Μήνα Vegan, είτε ταυτίζεται με το lifestyle μας είτε όχι. Είναι, άλλωστε, η κατάλληλη στιγμή να ανακαλύψεις τις δυνατότητες των vegan γεύσεων και να χαρίσεις ξεχωριστές στιγμές απόλαυσης σε εσένα και τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Και πού ξέρεις; Δεν αποκλείεται να «ξεκλειδώσεις» μία πτυχή του εαυτού σου που ούτε εσύ δεν ήξερες ότι υπάρχει. Δοκίμασε τη συνταγή που σου ταιριάζει και τόλμησέ το!