Χριστουγεννιάτικη γέμιση γαλοπούλας: Ο πραγματικός πρωταγωνιστής του γιορτινού τραπεζιού
Η γέμιση που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Ας παίξουμε ένα σύντομο quiz: Ποιο είναι το φαγητό που έχει ταυτιστεί απόλυτα με τα Χριστούγεννα, βρίσκεται πάντα στο εορταστικό τραπέζι και περιμένουμε πώς και πώς για τη στιγμή που θα το αντικρίσουμε στο πιάτο μας; Η γεμιστή γαλοπούλα φυσικά. Και αν απάντησες σωστά, αυτό το άρθρο είναι για σένα. Αλλά και να μην απάντησες σωστά, μείνει μαζί μας, διότι κάτι μας λέει πως δεν ήταν η πρώτη σου σκέψη, μάλλον δεν έχεις βρει ακόμα το «πώς» θα απογειώσεις το καθιερωμένο festive food και θα κάνει τους πάντες να μιλάνε για τις μαγειρικές σου ικανότητες.
Η απάντηση «κρύβεται» στη γέμιση που θα κάνει τη διαφορά ή μάλλον στη συνταγή που θα ανταποκρίνεται στις γεύσεις σου και πρόκειται να μείνει αξέχαστη στους αγαπημένους σου. Και επειδή δεν θα μπορούσαμε να σε αφήσουμε μόνη σε μία τόσο απαιτητική διαδικασία, ψάξαμε και βρήκαμε μία μοναδική συνταγή για γέμιση, που πέρα του ότι θα πάει τη γαλοπούλα σου σε άλλο level, θα την εντάξεις asap και στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου!
Η γέμιση που θα κλέψει τις εντυπώσεις
Όπως είπαμε, το «μυστικό» για μία επιτυχημένη γεμιστή γαλοπούλα, είναι φυσικά η… γέμισή της. Επειδή, λοιπόν, βρισκόμαστε λίγα «βήματα» πριν τα Χριστούγεννα και δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς και λάθη, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να κερδίσεις χρόνο και να αναλάβεις άμεση δράση. Σου έχουμε εξασφαλίσει την καλύτερη γέμιση γαλοπούλας και για να τη φτιάξεις, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:
- 50 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 250 γρ. συκωτάκια γαλοπούλας ή κοτόπουλου
- 250 γρ. κιμάς χοιρινός
- 2 Knorr Κλασικός Κύβος Κότας
- 4 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσο
- 60 γρ. κουκουναρόσπορος
- 1 πράσινο ή κόκκινο μήλο
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. φρέσκος μαϊντανός
- 100 γρ. κάστανα
- 100 γρ. σταφίδες
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Πριν μπεις, λοιπόν, στα «βαθιά», καλό είναι να βεβαιωθείς πως διαθέτεις όλα τα υλικά, ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Αφού, λοιπόν, τα έχεις όλα στον πάγκο σου, θα χρειαστεί να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το πράσο. Έπειτα, πρέπει να καθαρίσεις το μήλο και να το τρίψεις σε έναν τρίφτη. Όσο για τα κάστανα, χρειάζεται να τα βράσεις και στη συνέχεια να τα ψιλοκόψεις.
Τώρα που τα έχεις όλα έτοιμα, λοιπόν, μπορείς να ξεκινήσεις το μαγείρεμα, ξεπλένοντας καλά το ρύζι και αφήνοντας το να στραγγίσει. Αμέσως μετά, βάζεις μία κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτεις μαργαρίνη και σοτάρεις τα συκωτάκια και τον κιμά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα, προσθέτεις το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζεις το σοτάρισμα. Αφού ρίξεις και το κουκουνάρι, το αφήνεις μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματά του και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Τέλος, ρίχνεις το ρύζι, τα δύο τεμάχια Knorr Κλασικό Κύβο Κότας, το μήλο και την κανέλα.
Το επόμενο βήμα είναι να αφήσεις το μείγμα σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Τότε, χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζεις για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αμέσως μετά, προσθέτεις τον μαϊντανό, το κάστανο, τις σταφίδες και το τριμμένο τυρί. Τα σκεπάζεις και τα αφήνεις για δέκα λεπτά ακόμη. Αφού βγάλεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σβήσεις, μπορείς να σερβίρεις και να απολαύσεις το χριστουγεννιάτικο πιάτο σου.
Τα Χριστούγεννα είναι μία πολύ ιδιαίτερη εποχή και τις στιγμές που μοιραζόμαστε το τραπέζι με τους αγαπημένους μας, τις αγαπάμε λίγο παραπάνω. Λίγο το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, λίγο η γιορτινή διάθεση που είναι παντού διάχυτη, είναι αρκετά για να μας φέρουν κοντά με τους «πρωταγωνιστές» της ζωής μας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσεις αυτή τη στιγμή, από την πιο… γευστική γεμιστή γαλοπούλα με Knorr, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Τόλμησέ το και… θα μας ευχαριστείς!