Η καλύτερη λύση για να «ζωντανέψεις» ξανά το ζαχαρωμένο μέλι

Η καλύτερη λύση για να «ζωντανέψεις» ξανά το ζαχαρωμένο μέλι

Σου έφερε η μαμά σου ένα τεράστιο βάζο μέλι από το χωριό «για να μην αγοράζεις τα έτοιμα», το πρόβλημα όμως είναι πως το χρησιμοποιείς λίγο λίγο και μετά από κάποιο καιρό το μέλι σου ζαχαρώνει. Κοινώς γίνεται πιο συμπαγές και κρυσταλλικό και εκτός από άσχημη εμφάνιση δεν είναι και τόσο πρακτικό στη χρήση. Υπάρχει, όμως, ένα κολπάκι που ξέρουν όλες οι έμπειρες μαγείρισσες και τώρα ήρθε η ώρα να το μάθεις κι εσύ, ώστε να ξαναζωντανέψεις το μέλι σου και να το κάνεις πάλι παχύρρευστο και χρυσαφένιο:

Βάλτε το βάζο σε ένα μπολ με καυτό νερό (ή σε μπεν μαρί) μέχρι το μέλι να γίνει πάλι απαλό και ρευστό, περίπου 5 με 10 λεπτά. Εναλλακτικά, βγάλε το καπάκι και βάλε το βάζο σε φούρνο μικροκυμάτων, στο πρόγραμμα που ζεσταίνει ανά 30''. Για να μην σου κρυσταλλώσει ξανά, αποθήκευσε το βάζο σε ένα στεγνό και δροσερό σημείο (όχι στο ψυγείο) και απέφυγε να το εκθέτεις σε υγρασία.