Φτιάχνουμε: Υπέροχο Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λεμονιού!

Φτιάχνουμε: Υπέροχο Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λεμονιού!

Με το αγαπημένο Flora Soft με βούτυρο

Από τα πιο αγαπημένα σπιτικά γλυκά, το κέικ που μας προτείνει ο chef Χρήστος Λάμπρου με Flora Soft με βούτυρο είναι πεντανόστιμο, υπέροχο για τα γλυκά πρωινά των γιορτών και σίγουρα θα κρατήσετε την συνταγή στις αγαπημένες σας!

Υλικά
150 γρ. ξύδι μπαλσάμικο ή κόκκινο κρασί
150 γρ. αποξηραμένοι κύβοι πορτοκαλιού και σταφίδες
250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. σόδα ή baking powder
1 δόση βανίλια


Για το ντεκόρ
300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
300 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κoυτ. σούπας χυμός λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Πώς θα το ετοιμάσετε

Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους αποξηραμένους κύβους πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και, ανακατεύοντας ανά 3 λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα στον κάδο μας. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder ή τη σόδα και τα αποξηραμένα φρούτα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.

Για το ντεκόρ
Ανακατεύουμε μαζί το Flora Soft με βούτυρο και την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει το χριστουγεννιάτικο κέικ, στρώνουμε το μίγμα από πάνω και κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη.