Γρήγορο τηγανιτό ρύζι
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Το ριζότο είναι ένα από τα πιο πλήρη φαγητά καθώς μπορείτε να βάλετε μέσα τα πάντα, λαχανικά, αλλαντικά, κρέατα, σάλτσες. Δημιουργείστε γρήγορες και νόστιμες συνταγές με απλά υλικά και δώστε στους δικούς σας απολαυστικά γεύματα.
Υλικά
2 κουτ. γλυκού ελαλιόλαδο
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 κούπα ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1
αυγό ελαφρώς χτυπημένο
450γρ
ρύζι
1
κουτ. σούπας ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
1.Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίστε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε και τσιγαρίστε για 2-3 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.
2.Στη συνέχεια προσθέστε τον αρακά, το καλαμπόκι και την πιπεριά, ανακατέψτε καλά για 2 λεπτά και προσθέστε και το χτυπημένο αβγό. Ανακατέψτε μέχρι το αβγό να μαγειρευτεί. Προσθέστε το ρύζι και τον ζωμό και αρχίστε να ανακατεύεται μέχρι να γίνει το ρύζι. Σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα.