Λαχταριστό λινγκουίνι με μανιτάρια και θυμάρι σε 3 βήματα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μία εύκολη, διαφορετική και ελαφριά συνταγή, υγιεινή και πεναντόστιμη, που θα αρέσει σε όλους. Γιατί, όπως είναι γνωστό, είμαστε μακαρονάδες και τι να κάνουμε, αυτοί είμαστε.
Υλικά (για 4 άτομα)
500γρ. λινγκουίνι
250γρ. μανιτάρια άσπρα
½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1κ.γ θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο (λυωμένη)
200γρ.παρμεζάνα
1 λεμόνι (ξύσμα&χυμός)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι &πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το σκόρδο το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το θυμάρι.
- Βράστε τα λινγκουίνι και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
- Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.
Bloggers
01
10