Τραγανό ψωμί για να συνοδεύσετε το ψητό κρέας
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Το τέλειο συνοδευτικό για το κρέας που θα βγάλετε από την σούβλα εκτός από τις σπιτικές τηγανιτές πατάτες και μία πλούσια σαλάτα είναι το τραγανό και μυρωδάτο σκορδόψωμο. Το οποίο μπορείτε να κάνετε στον φούρνο σας αλλά ακόμα καλύτερα να το ψήσετε δίπλα στο σουβλιστό αρνί.
Υλικά
1 καρβέλι ψωμί, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Ανάλατο βούτυρο (όσο επιθυμείτε)
8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι ρίγανη
¼ κούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 500 ° F. Λαδώστε ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο. Τακτοποιήστε το ψωμί στο αλουμινόχαρτο.
2.Λιώστε βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Μαγειρέψτε -ανακατεύοντας έως ότου το σκόρδο να πάρει χρόμο- 1 με 2 λεπτά.
3.Χρησιμοποιήστε μια μαγειρική βούρτσα και αλείψτε το σκόρδο και το βούτυρο ομοιόμορφα πάνω από το ψωμί. Στη συνέχεια, πασπαλίστε το τυρί ομοιόμορφα. Ψήστε τα στο αλουμινόχαρτο στη σχάρα, μέχρι το ψωμί να χρυσίσει, για 8 - 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.