Νόστιμη πατατοσαλάτα
Μία εναλλακτική σαλάτα για τις μέρες που θα θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από την κλασσική ντοματοσαλάτα. Όπως σας έχουμε ξαναπεί μην υποτιμάτε την πατάτα, είναι ο μπαλαντέρ της μαγειρικής και θα σας βγάλει πάντα ασπροπρόσωπη.
Υλικά
2 κουτ. σούπας καρύδια
1 κουτ. σούπας ξίδι μηλίτη
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μέλι
θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
900γρ. μικρές πατατούλες
1 κουτ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1.Τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα ταψί, σε ζεστό φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Αυτό θα δώσει μια πιο φρέσκα και λιγότερο πικρή γεύση στα καρύδια.
2.Τοποθετήστε το ξίδι, τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι και το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βιδωτό βαζάκι. Ανακινήστε το μείγμα καλά έως ότου γίνουν αφρός. Προσθέστε περισσότερα καρύκευμα εάν προτιμάτε.
3.Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο βραστό νερό για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζετε καλά και όταν είναι αρκετά δροσερές κόψτε τες στα τέσσερα.
4. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ με το εστραγκόν, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια και τα καρύδια. Πασπαλίστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Σερβίρεται ζεστό και κρύο.