Συνταγή για αφράτο κέικ λεμονιού με γιαούρτι (χωρίς μίξερ)
Είναι πεντανόστιμο!
Αν ψάχνεις μια εύκολη, αλλά νόστιμη συνταγή για λαχταριστό κέικ, μόλις την βρήκες! Τι θα έλεγες, λοιπόν, για αφράτο κέικ λεμονιού με γιαούρτι; Θα συνοδέψει τέλεια το γάλα, το τσάι ή τον καφέ σου. Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξουμε:
Υλικά
• 1 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
• 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
• ½ κ.γ αλάτι
• 1 κούπα γιαούρτι (πλήρες)
• 1 1/3 κούπες ζάχαρη
• 3 αυγά
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• ½ κ.γ βανίλια σε σκόνη
• ½ κούπα καλαμποκέλαιο
• ½ κούπα χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη μία κούπα ζάχαρης, τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα.
- Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά.
- Παράλληλα, ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το χυμό λεμονιού και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο (θα πρέπει να το τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα), το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε το κέικ με το σιρόπι που μόλις φτιάξαμε.
- Όταν το σιρόπι απορροφηθεί, πασπαλίζουμε το κέικ με λίγη ζάχαρη άχνη και... είναι έτοιμο!
Διάβασε ακόμα
Γρήγορη συνταγή: Μυρωδάτα μπισκότα βουτύρου, με μόλις 3 υλικά!