Πολύχρωμη σαλάτα με ζυμαρικά και γιαούρτι

Πολύχρωμη σαλάτα με ζυμαρικά και γιαούρτι

Μια δροσερή σαλάτα με πολύ χρώμα, γεύση και μυρωδιές αλλά με μηδενική δυσκολία. Μπορείτε επίσης να αυτοσχεδιάσετε και να της προσθέσετε ότι υλικό σας κάνει κέφι, δημιουργώντας μια δικιά σας ξεχωριστή παραλλαγή.

Υλικά
1 πακέτο βίδες ή φιογκάκια (500 γρ.)
3 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 μεγάλη κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
1 συσκευασία λιαστές ντομάτες σε λάδι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
400γρ. γιαούρτι αγελάδας 2%
5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αλάτι

Εκτέλεση
1.Βράζετε τα ζυμαρικά (στον ελάχιστο προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας), σουρώνετε, λαδώνετε με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2.Κόβετε τις λιαστές ντομάτες στα δύο, σουρώνετε τον τόνο και τα προσθέτετε στα ζυμαρικά.
3.Σουρώνετε το καλαμπόκι και τα φασόλια, τα ξεπλένετε με άφθονο νερό και τα προσθέτετε στα ζυμαρικά.
4.Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το πολτοποιημένο σκόρδο, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και λίγο αλάτι και προσθέτετε τη σος στα ζυμαρικά.
5.Αναμιγνύετε καλά, και εφόσον χρειάζεται προσθέτετε κι άλλο αλάτι και γιαούρτι.
6.Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (τουλάχιστον για 2-3 ώρες) και να αναμιχθούν οι γεύσεις.