Εύκολη συνταγή: Λαχταριστές πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΓΓΕΝΕ
Θα τις φτιάξεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά
Αγαπάς τις γρήγορες συνταγές και για αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς με τη σειρά μας δε σταματάμε να ψάχνουμε και να βρίσκουμε για εσένα (αλλά και για εμάς) τις πιο εύκολες συνταγές.
Σήμερα το μενού έχει πατατοκροκέτες!
Όταν μιλάμε όμως για πατατοκροκέτες δεν εννοούμε τις κλασικές. Τι θα έλεγες να δοκίμαζες να φτιάξεις με τα χεράκια σου τις πιο λαχταριστές πατατοκροκέτες με τυρί, ζαμπόν και μυρωδικά; Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα και... καλή απόλαυση!
Υλικά:
3 πατάτες
250 γρ. φέτα, τριμμένη
2 κ.σ τυρί γκούντα, τριμμένο
1 κ.σ τυρί πεκορίνο, τριμμένο
3 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλεύρι
Άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζεις τις πατάτες, τις ξεφλουδίζεις και τις ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις λιώνεις καλά.
2. Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
3. Πλάθεις τις κροκέτες σε μπαλάκια και τις αλευρώνετε ελαφρώς.
4. Τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρώμα!