Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι
Μια συνταγή σκέτη νοστιμιά κατευθείαν από την Ιταλία. Καλή επιτυχία και να είστε σίγουροι πως οι φίλοι σας θα ξετρελαθούν!
Υλικά
10 γρ.. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
1 κονσέρβα μανιτάρια
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1 κύβος χοιρινού ή λαχανικών
30 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι νερό
Eκτέλεση
1 Σε ένα μπολ βάζουμε βραστό νερό και αφήνουμε τα μανιτάρια πορτσίνι να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
2 Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το ζωμό τους.
3 Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
4 Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον κύβο λαχανικών ή του χοιρινού, το νερό και το μισό φλιτζάνι με το ζωμό από τα μανιτάρια πορτσίνι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
5 Ρίχνουμε μία κουτάλα από το ζωμό στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε βράζοντάς το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
6 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
7 Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα.