Ζουμερές μπριζολίτσες στο φούρνο
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Το αγαπημένο φαγητό του Έλληνα δεν είναι άλλο από το ψητό κρέας και όταν δεν μπορεί να ψήσει τις μπριζόλες του στην σχάρα, οι ψητές μπριζολίτσες στο γκριλ του φούρνου γίνονται ο πιο ζουμερός μεζές. Μην το παρακάνετε με το ψήσιμο της μπριζόλας σας αφού όσο λιγότερο ψημένη είναι τόσο πιο πολύ θα κρατήσει τα ζουμιά της.
Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
1 πιπεριά
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
δενδρολίβανο
Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε καλά τις μπριζόλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και δενδρολίβανο και τις βάζετε σε ένα ταψάκι.
2.Κόβετε την ντομάτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ροδέλες και τα τοποθετείτε σε στρώσεις πάνω από τις μπριζόλες. Πρόσθετε το ελαιόλαδο και τις περιχύνετε με το κρασί. Τις ψήνετε μέχρι να ψηθούν και από μέσα αλλά να παραμείνουν τα ζουμιά τους.
Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!