Καταπράσινος αρακάς σοτέ
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Έχουμε δύο παραδοσιακούς τρόπους να μαγειρεύουμε τον αρακά και τα φασολάκια, ο ένας είναι κοκκινιστός και ο άλλος σοτέ με μπόλικο λεμονάκι. Είναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε αυτά τα λαχανικά στην εβδομαδιαία διατροφή, όχι μόνο την δικιά μας αλλά και των παιδιών μας.
Υλικά
500γρ. αρακά
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
1.Βράζετε τον αρακά και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν έντονα τα χρώματα τους. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το βούτυρο να κάψει και προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια βάζετε τον αρακά, τα καρότα, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να κάψουν για 3-4 λεπτά. Τα σβήνετε με το φρέσκο χυμό λεμονιού.
Tip: Δοκιμάστε να φάτε το φαγητό σας με μπόλικη φετούλα.
Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!