Panettone: Εσύ ξέρεις το μυστικό για να πετύχεις αυτό το χριστουγεννιάτικο γλυκό;
ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΡΡΗ
Το panettone είναι το γλυκό που θες να τρως από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Το panettone είναι ένα ιταλικό παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Στην πραγματικότητα είναι μιλανεζικο γλυκό. Η γεύση του θυμίζει το δικό μας τσουρέκι αλλά βρίσκεται σε πολύ πιο αφράτη μορφή.
Τα τελευταία χρόνια το έχουμε αγαπήσει αρκετά και εμείς εδώ στην Ελλάδα οπότε δεν είναι λίγοι όσοι το έχουν ήδη στο σπίτι τους ή έχουν αγοράσει ένα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Το βρίσκεις με σοκολάτα, καστανό ή φρούτα. Γλασαρισμενο με σοκολάτα γάλακτος, λευκή σοκολάτα ή και σκέτο! Καταλαβαίνεις πως οι επιλογές είναι πλέον πολλές.
Η αυθεντική συνταγή αποτελείται από προζύμι, αλεύρι, γαλλικό βούτυρο, κρόκους αυγών και ζάχαρη...
Ρωτήσαμε έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόλης (Ρίζος Ελαία, Κουκάκι) για το πώς θα καταφέρουμε να βγάλουμε το panettone μας τόσο νόστιμο και μας εκμυστηρεύτηκε το δικό του μυστικό. Το μιλανέζικο αυτό γλυκό θέλει 48 ώρες για να πάρει την τελική του μορφή και γεύση. Ακούς; Ναι, 48!