Μαρμελάδα σπιτική με σύκα
ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΡΡΗ
Μαρμελάδα με άρωμα καλοκαιριού για τα πρώτα φθινοπωρινά πρωινά.
Οι διακοπές τέλος αλλά τα σύκα υπάρχουν ακόμη στο σπίτι ή το ψυγείο της κολλήτης σου φίλης για αυτό ήρθε η ώρα να φτιάξεις τη δική σου σπιτική μαρμελάδα. Δε θέλουμε βαρεμάρες.
2 κιλά σύκα
500γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1κ.γ βανίλια υγρή
Μισό ποτήρι κρασιού νερό
Το χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα σύκα μας και τα κόβουμε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και στην αρχή σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας. Περίπου 60 λεπτά και δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
credits:nikisfood
Δοκίμασε και αυτή:
Πατάτες τηγανιτές αλλά όχι παχυντικές. Δες πώς