Σαγκρία κατευθείαν από την Ισπανία
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Η αυθεντική συνταγή για το φρουτένιο δροσερό κρασί, όπως ακριβώς την σερβίρουν στα tapas bar και τα εστιατόρια της Ισπανίας. Ότι πρέπει για τα ζεστά απογεύματα και βράδια του καλοκαιριού.
Υλικά
2 μπουκάλια κόκκινο κρασί
1 λίτρο χυμός πορτοκάλι
3 ποτήρια του κρασιού Grand Marnier
1 λεμόνι σε φέτες
1 μήλο καθαρισμένο, σε κύβους
1 ροδάκινο καθαρισμένο, σε κύβους
4 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα μπουκάλια κρασί και τα φρούτα και ανακατεύετε μαζί με τον χυμό πορτοκάλι.
2.Προσθέτετε τα ποτήρια του Grand Marnier και τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
3.Βάζετε το μπολ στο ψυγείο αφήνοντάς το για τουλάχιστον μία ώρα να παγώσει.
4.Προσθέτετε πάγο και σερβίρετε με μια μεγάλη κουτάλα.
Tips: Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, παρασκευάστε τη σαγκρία από το προηγούμενο βράδυ. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα εποχής, όπως μπανάνα και αχλάδι. Αν θέλετε η σαγκρία σας να είναι πιο ελαφριά, βάλτε λίγη ή καθόλου ζάχαρη.