Νιόκι σβησμένα με λευκό κρασί

Νιόκι σβησμένα με λευκό κρασί

Τα νιόκι πατάτας είναι μία πολύ νόστιμη εναλλακτική για εσάς που έχετε βαρεθεί τα ζυμαρικά. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε πάνω-κάτω με τις ίδιες συνταγές όπως τα ζυμαρικά και η αρκετά ουδέτερη γεύση τους θα σας κάνουν να τα λατρέψετε.


Υλικά
500γρ νιόκι
7 κολοκυθάκια
1 κούπα λευκό κρασί
80γρ τυρί περοκίνο τριμμένη
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
1. Βράζετε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Στη συνέχεια τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα.


2. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα σβήνετε με το λευκό κρασί. Τα αφήνετε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε τα τυριά. Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέσετε τα νιόκι στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρονται αμέσως.