Σπιτικό τσουρέκι

Σπιτικό τσουρέκι

Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στην ζύμη.

ΥΛΙΚΑ



500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.γ. Ξερή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4κ.γ. Μαστίχα
1/4κ.γ. Μαχλέπι
3 Μεγάλα αυγά
120ml. Γάλα, πλήρες
3/4κ.γ. Αλάτι
150γρ. Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους

2 Κρόκους αριωμένους σε λίγο νερό

Διάβασε όλη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com