Ψητός σολομός με σάλτσα ανανά
Βλέπετε τους σεφ στις εκπομπές μαγειρικής να φτιάχνουν σολομούς με μπαχαρικά και είκοσι υλικά και σάλτσες, με την Άρτα και τα Γιάννενα με λίγα λόγια, οι οποίοι ναι μεν μοιάζουν πεντανόστιμοι, ποιος να κάτσει να τους κάνει όμως μετά από μια μέρα γεμάτη δουλειές και την πείνα να έχει βαρέσει κόκκινο. Γι’ αυτόν το λόγο βρήκαμε την ιδανική συνταγή για εσάς που θέλετε την γκουρμεδιά σας και την θέλετε τώρα.
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών Knorr
120γρ. φιλέτο σολομού
¼ κούπας πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
¼ κούπας κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
½ κούπα κομματάκια ανανά σε κονσέρβα, με παρακρατημένα τα υγρά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
Εκτέλεση
1. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής σε ένα ταψί και τοποθετήστε πάνω του το φιλέτο σολομού.
2. Απλώστε πάνω του 2 κουταλιές της σούπας από τον χυμό του ανανά και έπειτα πασπαλίστε το με άλλες 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών.
3. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 4-5 λεπτά.
4. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα συστατικά σας σε ένα μπολ.
5. Σερβίρετε το ψάρι μαζί με το μπολάκι της φρέσκιας σαλάτας.