Τσουρέκι μαργαρίτα

Τσουρέκι μαργαρίτα

Πάσχα!!!! Καιρός για κουλουράκια, κόκκινα αυγά και φυσικά τσουρέκια.

Αφράτα, νόστιμα και μυρωδάτα. Κάθε χρόνο, φτιάχνω τσουρέκια. Και για να έχω σίγουρη επιτυχία χρησιμοποιώ το αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου και ακολουθώ τη συνταγή της μαμάς μου με τη μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αγελαδινό βούτυρο. Τη συνταγή που κάνει το σπίτι να μοσχοβολά καθώς τα τσουρέκια ψήνονται στο φούρνο!

Αυτό το Πάσχα τα δικά μου τσουρέκια έχουν σχήμα μαργαρίτας. Ναι, ναι, μαργαρίτας, γιατί αρέσουν πολύ στα παιδιά μου. Τους δίνουν την αίσθηση του ατομικού καθώς ξεκολλούν ένα ολόκληρο «ατομικό τσουρεκάκι» όπως λένε, από τα υπόλοιπα και το παίρνουν μαζί τους για κολατσιό στο σχολείο.

Σχήμα μαργαρίτας όμως και για να καλοπιάσω την Άνοιξη, που φέτος μας έκανε πολλά…νερά (μια ζέστη, μια κρύο, μια ήλιος, μια βροχή) και να έχουμε ένα ηλιόλουστο πραγματικά Ανοιξιάτικο Πάσχα!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου
4 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κ γλ αλάτι
10 γρ μαχλέπι τριμμένο
½ κ γλ μαστίχα τριμμένη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
250 γρ ζάχαρη
200 γρ γάλα χλιαρό
4 αυγά
1 κρόκο αυγού (για επάλειψη)
αμύγδαλο φιλέ (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr