Το πιο δροσιστικό λεμονοπαγωτό
Τώρα που καλοκαίριασε, ένα παγωτό είναι ό,τι πρέπει για να σας δροσίσει. Βαρεθήκατε όμως τα κλασικά βανίλια-σοκολάτα και δεν ξέρετε τι άλλο να φτιάξετε. Ένα παγωτό λεμόνι φαίνεται πως τελικά αποτελεί ιδανική λύση.
Συστατικά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
1 1/8 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
3 κουτάλια της σούπας grated lemon zest
5 αυγά
3/4 φλιτζανιού φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1.Σιγοβράστε σε μία κατσαρόλα για περίπου πέντε λεπτά τις κρέμες γάλακτος, τη ζάχαρη και ξύσματα λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετακινήστε από το μάτι, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα έτσι για περίπου 10 λεπτά.
2.Μετακινήστε το καπάκι και σιγοβράστε. Σπάστε τους κρόκους σε ένα μπωλ και ρίξτε σιγά σιγά ένα φλιτζάνι από το μείγμα με τις κρέμες γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς. Αυτό θα βοηθήσει στο να έρθουν τα αβγά στη συγκεκριμένη θερμοκρασία χωρίς να γίνουν ομελέτα. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε για πέντε με δέκα λεπτά μέχρι το μείγμα ν' αρχίσει να πήζει. Μεταφέρετε σ' ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε το και αφήστε το όλη νύχτα στην κατάψυξη.
3.Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού μέσα στο παγωμένο μείγμα. Παγώστε σε ένα ειδικό δοχείο παγωτού για 4 ώρες ώστε να τραβήξει τη γεύση από το λεμόνι και σερβίρετε.