Γλυκό ψυγείου με passion fruit από τον Άκη Πετρετζίκη
QUEEN.GR
Ανανεώθηκε:
Τα γλυκά του Άκη Πετρετζίκη είναι και πεντανόστιμα και δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο και κόπο για να τα ετοιμάσεις.
Για την κρέμα πατισερί
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα εκτός από 100 γρ., τη μισή ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τη βανίλια, το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε τη σάρκα από τα passion fruits, τα βάζουμε σε σίτα και πιέζουμε με μία μαρίζ μέχρι να φύγει όλος ο χυμός τους και να μείνουν τα κουκούτσια.
- Μεταφέρουμε αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα. Βάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, βάζουμε τον χυμό από τα passion fruits και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Η συνέχεια στο akispetretzikis.com
Related
Bloggers
01
10