Όχι άλλο κουνουπίδι! Φτιάξε την πράσινη ζύμη πίτσας
Τέλος στην αυτοκρατορία του κουνουπιδιού
Θυμάσαι που πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε σπίτι που να μην έχει φτιάξει έστω μια φορά την υγιεινή εκδοχή της πίτσας με ζύμη από κουνουπίδι.
Ε, η ζύμη από κουνουπίδι έπεσε από την αυτοκρατορία της, μιας και η τραγανή ζύμη από κουνουπίδι κερδίζει τις εντυπώσεις και το Instagram.
Η ζύμη από μπρόκολο είναι πιο γευστική, πιο τραγανή και πάει πολύ περισσότερο με όποιο topping κι αν επιλέξεις.
Και το καλύτερο όλων, η ζύμη αυτή δεν είναι μόνο υγιεινή είναι και χαμηλή σε υδατάνθρακες και λαμβάνεις και τα λαχανικά που θες χωρίς κόπο και χωρίς να τα βλέπεις καν.
Η διαδικασία δημιουργίας της ζύμης είναι απλή. Βάζεις στο μούλτι το μπρόκολο κι έπειτα αυγό, παρμεζάνα και μοτσαρέλα.
Διαμορφώνεις σε ένα στρογγυλό ζυμάρι και ψήνεις για 15 λεπτά μόνο μέχρι να χρυσίσει.
Τα ακριβή υλικά:
1 μέτριο μπρόκολο.
2 μεγάλα αβγά
¼ της κούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές μαγιά
¼ της κούπας τριμμένη μοτσαρέλα
1 κουταλιά του γλυκού μπαχαρικά
¼ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι