Άκης Πετρετζίκης: Λαμπροκουλούρα
QUEEN.GR
Ανανεώθηκε:
Το ψωμί της Λαμπρής!
Ένα εορταστικό γλυκό ψωμί που φτιάχνουν σε πολλά χωριά της χώρας μας τις ημέρες του Πάσχα.
Υλικά για 2 κουλούρες ή μία μεγάλη:
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το ζύμωμα
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 18 γρ. μαγιά ξηρή
- 550-600 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 ml ελαιόλαδο
- 20 γρ. αλάτι
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 30 γρ. γλυκάνισο
- σουσάμι, για πασπάλισμα
- 1-2 αβγά, κόκκινα, για το στόλισμα
Διάβασε τη συνταγή στο akispetretzikis.com
Related
Bloggers
01
10