Άκης Πετρετζίκης: Γιαννιώτικο

Άκης Πετρετζίκης: Γιαννιώτικο

Με το καλύτερο σιροπιαστό θα ξεκινήσει η εβδομάδα.


Γιαννιώτικο: το απόλυτο σιροπιαστό. Φύλλο κρούστας, φύλλο κανταϊφι και γέμιση από τον μπακλαβά, απογειώνουν τη γεύση. Είναι ό,τι θέλουμε για το ξεκίνημα της εβδομάδας. Τι κι αν είναι λίγο παχυντικό; Για μια παρασπονδία, δε χάθηκε κι ο κόσμος!

Θα χρειαστείς:

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. γλυκόζη, ή μέλι
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.σ. κανέλα

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 320 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 500 γρ. βούτυρο, λιωμένο


Διάβασε περισσότερα στο akispetretzikis.com