Τραγανή τάρτα μπανάνας
Αν αγαπάτε τη μπανάνα, σας αρέσει η καραμέλα, έχετε αδυναμία στις τάρτες και τρελαίνεστε με το άρωμα του μοσχοκάρυδου, αυτή η τάρτα θα γίνει έρωτας με τη πρώτη μπουκιά.
Υλικά
Για τη βάση:
150γρ. αλεύρι
60γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 κρόκο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για τη γέμιση:
1 βάζο καραμέλα γάλακτος
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ
3 μπανάνες
τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
1.Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά.
2.Προσθέτετε το βούτυρο και το τρίβετε μαζί με το αλεύρι σε ψίχουλα, ανακατεύοντας.
3.Προσθέτετε τον κρόκο και ελάχιστο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα χέρια σας.
4.Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
5.Ανοίγετε φύλλο με διάμετρο περίπου 28εκ. και το απλώνετε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα.
6.Το τρυπάτε σε διάφορα σημεία και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
7.Όσο αυτό ψήνετε, ανακατεύετε τη καραμέλα γάλακτος με τον στιγμιαίο καφέ, αφού πρώτα τον διαλύσετε σε 2 κουταλιές νερό.
8.Βγάζετε από τον φούρνο τη ζύμη και το αφήνετε να κρυώσει καλά. Έπειτα αδειάζετε πάνω της το μείγμα καραμέλας-καφέ.
9.Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζετε επάνω από τη κρέμα.
10.Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και σκεπάζετε τις μπανάνες με αυτή χρησιμοποιώντας κορνέ.
11.Τέλος, τρίβετε τη κουβερτούρα πάνω από τη σαντιγί και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε.