Το Christmas tree cake που θα σε αναδείξει στη βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής τα φετινά Χριστούγεννα!
Αυτό το κέικ είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει σε χριστουγεννιάτικο γλυκό!
Εννέα στρώσεις γλύκας και υπέροχης γεύσης που κόβουν την ανάσα! Αυτό το κέικ σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι ιδανική επιλογή για εσένα που θέλεις να αφήσεις φίλους και συγγενείς... με το στόμα ανοιχτό!
Για να είμαι ειλικρινής, η συνταγή απαιτεί αρκετή υπομονή για να ολοκληρωθεί, όμως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και τα υλικά που θα χριεαστείς ελάχιστα. Αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά ένα-ένα τα βήματα και η επιτυχία είναι δεδομένη.
Το απόλυτο ρόφημα των Χριστουγέννων! Espresso με καραμέλα και έναν χιονάνθρωπο στην κούπα σου
Εξάλλου, και μόνο που το βλέπεις καταλαβαίνεις ότι αξίζει τον κόπο, αφού όλοι όσοι σε επισκεφθούν, θα μιλούν για τις ζαχαροπλαστικές σου ικανότητες.
@delish
Πάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε μαζί το πιο πρωτότυπο και νόστιμο Christmas tree cake που υπάρχει!
Υλικά
- Μαγειρικό σπρέι
- 2 κουτιά μείγματος για κέικ σοκολάτας, συν τα υλικά που απαιτούνται και αναγράφονται στο πίσω μέρος του κουτιού
- 2 1/2 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 8 φλ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουτ. αλάτι kosher
- Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Βρώσιμα διακοσμητικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνεις και στρώνεις με αντικολλητικό χαρτί πέντε στρογγυλές φόρμες για κέικ.
- Φτιάχνεις τα μείγματα για κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ισομοιράζεις την ποσότητα στις φόρμες για κέικ.
- Ψήνεις για περίπου 20-25 λεπτά κι έπειτα αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
- Τυλίγεις τα στρώματα κέικ με μεμβράνη και τα βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως 3 ημέρες.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις το frosting: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς με μίξερ το βούτυρο μέχρι να μη μείνουν σβώλοι και αμέσως μετά προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη και χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάς μέχρι να ενωθούν.
- Αν χρειαστεί, προσθέτεις περισσότερη κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά.
- Δουλεύοντας ένα στρώμα κέικ τη φορά, χρησιμοποιείς ένα κοφτερό μαχαίρι για να ισιώσεις τις κορυφές των κατεψυγμένων μειγμάτων.
- Χρησιμοποιείς ένα στρογγυλό εργαλείο για να κόψεις έναν κύκλο από μια στρώση κέικ και τον τοποθετείς σε βάση για κέικ ή σε πιάτο σερβιρίσματος. Από πάνω βάζεις ένα λεπτό στρώμα παγωμένου μείγματος.
- Κόβεις την επόμενη στρώση χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο εργαλείο και τοποθετείς από πάνω. Βάζεις από πάνω ένα λεπτό στρώμα παγωμένου μείγματος.
- Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με δύο μικρότερα εργαλεία για τις επόμενες δύο στρώσεις.
- Από την 5η στρώση κέικ, κόβεις πολύ μικρούς κύκλους (όσο ανεβαίνουν οι στρώσεις, τόσο μικρότεροι θα είναι οι κύκλοι).
- Στοιβάζεις τα κυκλικά μείγματα πάνω από το κέικ με γλάσο ανάμεσα σε κάθε στρώμα.
- Προσθέτεις περίπου το ⅓ από το υπόλοιπο frosting σε ένα κορνέ και το βάζεις γύρω-γύρω από το κέικ.
- Τοποθετείς το κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί το γλάσο και να γίνει πιο σταθερό το γλυκό σου.
- Ισομοιράζεις το υπόλοιπο frosting σε 3 μπολ και βάζεις στο καθένα από αυτά μια διαφορετική απόχρωση πράσινου χρώματος ζαχαροπλαστικής.
- Σε ένα κορνέ, προσθέτεις πρώτα το ανοιχτό πράσινο, στη συνέχεια τη μεσαία απόχρωση πράσινου και μετά το πιο σκούρο πράσινο.
- Ξεκινώντας από το κάτω μέρος του κέικ, απλώνεις σε ολόκληρο το κέικ σχηματίζοντας «έλατα».
- Διακοσμείς με βρώσιμα διακοσμητικά.
Στην παρακάτω photo gallery θα βρεις κι άλλες ιδέες για Christmas tree cake.
Cover photo: @delish
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια μέντας με λευκή σοκολάτα
Το πιο εύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα
Τα πιο γλυκά χριστουγεννιάτικα δεντράκια από βανίλια!