Γρήγορη βυσσινόπιτα
QUEEN.GR
Εκτός από τη βυσσινάδα και το γλυκό βύσσινο μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και βυσσινόπιτα. Αν θέλετε αντικαταστήστε τη γέμιση με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή αν προτιμάτε με κεράσια.
Υλικά
4 φλιτζάνια βύσσινα, χωρίς κουκούτσια
1 και 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ζύμη για πίτα
Εκτέλεση
1. Αναμίξτε τα βύσσινα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα.
2. Απλώστε τη μισή ζύμη σε ένα αντικολλητικό σκεύος της αρεσκείας σας και ρίξτε τη γέμιση μέσα.
3. Κλείστε με την υπόλοιπη ζύμη από πάνω. Με ένα πιρούνι κάντε τρύπες από πάνω και σχισμές. Κολλήστε καλά μεταξύ τους τις άκρες της ζύμης.
4. Βουρτσίστε με γάλα και πασπαλίστε με ζάχαρη.
5. Ψήστε στους 220 C για 25 λεπτά και έπειτα μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 C και ψήστε για 25-30 λεπτά ακόμα.