Δροσερή κρέμα λεμονιού
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Το καλύτερο επιδόρπιο για να έρθει και να κλείσει με τη νοστιμιά και τη δροσιά του ένα χορταστικό γεύμα. Πανεύκολη και γρήγορη, είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε.
Υλικά
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 λεμόνι (χυμός)
300γρ. κρέμα γάλακτος
2 λεμόνια (ξύσμα)
½ φλιτζάνι τσαγιού φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
1.Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει.
2.Σε ένα μπολ, χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, σιγά σιγά. Προσθέτετε στο μπολ τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αναδεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3.Μοιράζετε τη κρέμα λεμόνι σε μπολάκια και τα παγώνετε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά).