Τηγανητά sticks πατάτας με δεντρολίβανο και λεμόνι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Οι χορτοφάγοι πολλές φορές ταλαιπωρούνται να βρουν συνταγές που να πληρούν τις απαιτήσεις τους και να είναι εύγευστα. Η λύση των τηγανητών πατατών είναι σαφώς η καλύτερη, οπότε εμείς σας προτείνουμε μία συνταγή που δεν σας απογοητεύσει.
Υλικά
Ξύσμα ενός λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
Ηλιέλαιο
800 γρ. πατάτες κομμένες ζουλιέν (σε πολύ λεπτές λωρίδες)
Δεντρολίβανο
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ή μία φριτέζα τηγανίζεται τα sticks πατάτας.
2. Προσέξτε να μη καούν οι πατάτες αυτές γιατί είναι πολύ λεπτές και εύκολα μπορούν να γίνουν κάρβουνο.
3. Μετά στο μπλέντερ βάζετε το χοντρό αλάτι και το ξύσμα και τα αλέθετε μέχρι να πάρει χρώμα το αλάτι και αποκτήσει μία υφή.
4. Αφού βγάλετε τις πατάτες, βάλτε τες σένα χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και μετά ρίξτε το δεντρολίβανο και το αλάτι και σερβίρετε.