Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο με πράσινο κάρι

Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο με πράσινο κάρι

Η απόλυτη συνταγή!

Υλικά:

Για το κους κους

250 γρ. νερό

1 κύβο κότας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. κους κους

Για την πάστα κάρι

150 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου

10 γρ. φύλλα βασιλικού

30 γρ. φύλλα κόλιανδρου

χυμό λάιμ, από 1 λάιμ

ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

20 γρ. τζίντζερ, λεπτοτριμμένο

150 γρ. ελαιόλαδο

1 πιπεριά τσίλι

Για το κοτόπουλο

500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

αλάτι

πιπέρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γρ. καλαμπόκι , βρασμένο

250 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα

100 γρ. πάστα κάρι

Για το σερβίρισμα

1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες

φύλλα κόλιανδρου

1 κ.γ. σουσάμι

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com