Άκης Πετρετζίκης: Χούμους με παντζάρι

Άκης Πετρετζίκης: Χούμους με παντζάρι

Νόστιμο και υγιεινό.

Υλικά:
250 γρ. ρεβίθια, χωρίς φλοιό, άβραστα
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 λίτρο νερό
300 γρ. παντζάρια, βρασμένα
150 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια (ανάλογα την προτίμησή μας)
1/2 σκ. σκόρδο, προαιρετικά
100 γρ. ταχίνι
1 κ.γ. κοφτό κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
τορτίγιες, για το σερβίρισμα
θυμάρι, για το σερβίρισμα
σουσάμι, για το σερβίρισμα
σουσάμι, μαύρο, για το σερβίρισμα

Δες την εκτέλεση στο akispetretzikis.com