Αν σου περίσσεψαν μακαρόνια από χτες, η συνταγή με αυγά θα τα μεταμορφώσει
Πώς θα φτιάξεις το πιο απολαυστικό γεύμα της τελευταίας στιγμής με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.
Πριν από αρκετά χρόνια τα ζυμαρικά ήταν το πιο δημοφιλές γρήγορο φαγητό της Ναπολιτάνικης εργατικής τάξης που μετά βίας μπορούσε να αγοράσει ελάχιστα προϊόντα για να μαγειρέψει.
Οι Ιταλοί φημίζονται για την δημιουργικότητά τους και δεν είναι τυχαίο πως επινόησαν έναν πολύ γευστικό τρόπο για να φτιάξουν μακαρονάδες με πολύ απλά, οικονομικά υλικά. Αυτό που έκαναν είναι να αναμείξουν αυγά και μακαρόνια φτιάχνοντας ένα είδος ομελέτας (την frittata), την οποία αξίζει να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα περισσέψουν σπαγγέτι στο σπίτι.
Πώς θα αξιοποιήσεις τα μακαρόνια που περίσσεψαν
H συνταγή για frittata di pasta
Υλικά: Θαλασσινό αλάτι
1 κιλό σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
5 μεγάλα αυγά
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1¼ φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι σαλάμι σε κύβους
170 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
φρέσκα φύλλα βασιλικού
To sandwich της Bella Hadid με γαλοπούλα και σαλάμι είναι το τέλειο σνακ για κάθε ώρα
Εκτέλεση: Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Ρίξε τα ζυμαρικά και βράσε τα μέχρι να γίνουν al dente. Στράγγισε τα ζυμαρικά και ρίξε τα ξανά στην κατσαρόλα προσθέτοντας το βούτυρο. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε τα αυγά, μια πρέζα πιπέρι, την παρμεζάνα, το σαλάμι, τη μοτσαρέλα και μια πρέζα αλάτι. Άλειψε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών πάνω από τα ζυμαρικά. Βάλε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ψήσε για περίπου 10 λεπτά. Αφαίρεσε το τηγάνο από τη φωτιά. Βγάλε απαλά τη φριτάτα από το τηγάνι και μετέφερέ την σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Η άψητη πλευρά της φριτάτας θα είναι στραμμένη προς τα επάνω. Αναποδογύρισε προσεκτικά το τηγάνι πάνω από το πιάτο με μια γρήγορη κίνηση για να ψηθεί καλά και η άλλη πλευρά. Όταν η φριτάτα ροδίσει, σέρβιρε σε ένα πιάτο με λίγα φύλλα βασιλικού.
Πηγή κεντρικής: pexels.com