Άκης Πετρετζίκης: Ρεβανί με ρούμι και κρέμα λευκής σοκολάτας

Άκης Πετρετζίκης: Ρεβανί με ρούμι και κρέμα λευκής σοκολάτας

Θα το λατρέψουν όλοι.

Υλικά: Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
50 γρ. γλυκόζη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κανέλα
170 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Για το σιρόπι
650 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
100 γρ. ρούμι
Για το ρεβανί
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά, μεσαία
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
10 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού
Για το σερβίρισμα
κανέλα

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com