Άκης Πετρετζίκης: Bao buns με πανσέτα και hoisin sauce

Άκης Πετρετζίκης: Bao buns με πανσέτα και hoisin sauce

Θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου.

Υλικά: Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. αλάτι
5 γρ. μαγιά ξηρή
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
180 γρ. γάλα, 3,5%
ηλιέλαιο, για το άλειμμα της ζύμης και της λαδόκολλας
300 γρ. νερό, για τον ατμομάγειρα
Για την πανσέτα
1 κιλό πανσέτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο, 1 κεφάλι
80 γρ. σάλτσα hoisin
Για τη σάλτσα
80 γρ. μαγιονέζα
1 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα
1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. σησαμέλαιο
Για τη σύνθεση
1/2 αγγούρι, κομμένο σε στικς
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα του
1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com