Petit τηγανίτες για κάθε ώρα

Petit τηγανίτες για κάθε ώρα

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τις παραδοσιακές, μικρές τηγανίτες που έφτιαχναν σε απίθανες ποσότητες οι γιαγιάδες μας, όταν ήμασταν παιδιά. Η ακόλουθη συνταγή, εκτός του ότι είναι παρόμοια με αυτή της παιδικής μας ηλικίας, γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και είναι εξίσου νόστιμη και λαχταριστή με την «πρωτότυπη». Τηγανίτες για κάθε ώρα και στιγμή, και για όλα τα γούστα.

Υλικά
2 αυγά
½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 βανίλια
1 μπέικιν
2 κούπες αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
1.Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
2.Έπειτα, χτυπάτε τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
3.Παίρνετε ένα κουταλάκι και το βουτάτε σε ένα φλιτζάνι λάδι.
4.Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και παίρνετε κουταλιές από τον χυλό με το βουτηγμένο στο λάδι κουταλάκι, τις ρίχνετε στο τηγάνι και τις «σπρώχνετε» με το δάχτυλό σας.
5.Τηγανίζετε μέχρι να χρυσαφίσουν από τη μία πλευρά, για 1-2 λεπτά, και τις γυρίζετε.
6.Όταν είναι έτοιμες, τις σερβίρετε με μέλι και κανέλα, ζάχαρη ή σιρόπι σοκολάτας.