Άκης Πετρετζίκης: Χοιρινός λαιμός με ψητές γλυκοπατάτες και σάλτσα μουστάρδας
QUEEN.GR
Απλά απολαυστικό.
Υλικά: Για τον λαιμό
2,5 κιλά χοιρινό λαιμό
2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1⁄2 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
5 κλ. δεντρολίβανο
5 κλ. θυμάρι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
Για τις γλυκοπατάτες
1 κιλό γλυκοπατάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα μουστάρδας
20 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κρασί κόκκινο, γλυκό
300 γρ. νερό
1 κ.γ. μέλι
1 κύβο κότας
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1⁄2 κ.σ. μουστάρδα, σε κόκκους
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι, ψιλοκομμένο
πιπέρι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
Related
Bloggers
01
10