Θρεπτική σούπα λαχανικών με παρμεζάνα σε 3 βήματα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μιας και το φθινόπωρο μπαίνει σιγά-σιγά, καλό είναι να προετοιμάζουμε και τη κουζίνα μας για ένα πιο «ζεστό» μενού. Μια σούπα είναι ότι πρέπει για αυτή τη περίσταση, και μάλιστα μια σούπα με φρέσκα λαχανικά και πατάτες, συμπληρωμένη από πικάντικη παρμεζάνα, που όχι μόνο σας χορταίνει αλλά δεν υπερβαίνει τις 250 θερμίδες ανά μερίδα.
Υλικά
½ κιλό αρακά
2 πατάτες
5 κολοκύθια
4 καρότα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
200γρ. σέλερι
6 ντομάτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1.Κόβετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε κύβους και τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και το σέλερι σε μικρά κομμάτια.
2.Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον αρακά και τα βράζετε προσθέτοντας τον πολτό από τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι (κατά βούληση τα τελευταία).
3.Μόλις η σούπα «δέσει», τη σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και την καλύπτετε με τριμμένη παρμεζάνα.