Άκης Πετρετζίκης: Κανελόνια με κιμά και κρέμα γραβιέρας

Άκης Πετρετζίκης: Κανελόνια με κιμά και κρέμα γραβιέρας

Η πιο νόστιμη εκδοχή των κανελονιών.

Υλικά: Για τον κιμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο κότας
400 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
½ κ.γ. κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι, σε σκόνη
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
Για την μπεσαμέλ
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
4 γρ. αλάτι
πιπέρι
1 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Για το λάδι βασιλικού
30 γρ. φύλλα βασιλικού
100 γρ. ηλιέλαιο
Για τη σύνθεση
300 γρ. κανελόνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10 γρ. παντζάρι, σε φύτρες
πιπέρι
2 κ.σ. λάδι βασιλικού

Δες την εκτέλεση στο akispetretzikis.com