Σπιτικό γλυκό του κουταλιού καρπούζι
QUEEN.GR
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα πρωτότυπο γλυκό του κουταλιού με άρωμα καλοκαιριού που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όσων το δοκιμάσουν.
Υλικά
500 γραμμάρια φλούδα καρπουζιού
370 γραμμάρια ζάχαρη
370 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια σιρόπι γλυκόζης
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τη φλούδα του καρπουζιού από τη σάρκα του, αφήνοντας λίγο «κόκκινο» πάνω στη φλούδα.
2. Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών καθαρίστε το εξωτερικό μέρος της φλούδας και στη συνέχεια κόψτε τη σε κύβους ή sticks (όπως το κυδώνι).
3. Βάλτε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και ανακατέψτε.
4. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το καρπούζι και ξαναδυναμώστε μέχρι να πάρει και πάλι βράση.
5. Βράστε για περίπου 20 λέπτα μέχρι το σιρόπι να στέκεται και τα κομμάτια καρπουζιού να έχουν γίνει διάφανα.