Άκης Πετρετζίκης: Cheesecake καρπούζι

Άκης Πετρετζίκης: Cheesecake καρπούζι

Η πιο απολαυστική εκδοχή του cheesecake.

Υλικά: Για τη βάση μπισκότου
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. μπισκότα βρόμης
Για την κρέμα cheesecake
500 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα καρπουζιού
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
300 γρ. καρπούζι, ώριμο, πολτοποιημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
Για τη σύνθεση
400 γρ. καρπούζι, ώριμο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
φύλλα δυόσμου

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com