Άκης Πετρετζίκης: Ρολό μαρέγκας με φρούτα

Άκης Πετρετζίκης: Ρολό μαρέγκας με φρούτα

Εύκολο και απολαυστικό.

Yλικά: Για τη μαρέγκα
10 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα
5 ασπράδια, από μέτρια αβγά
270 γρ. άχνη ζάχαρη, + 1 κ.γ. για το πασπάλισμα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
2 ροδάκινα, ώριμα
2 βερίκοκα, ώριμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/3 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
Για τη σύνθεση
2 βερίκοκα, κομμενα σε φέτες
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com