Άκης Πετρετζίκης: Burrata με ψητά σταφύλια και χούμους

Άκης Πετρετζίκης: Burrata με ψητά σταφύλια και χούμους

Το τέλειο σνακ για τους καλεσμένους σου.

Υλικά: Για το χούμους
400 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα (240 γρ. στραγγισμένα)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
χυμό λεμονιού, απο ½ λεμονι
½ κ.γ. κύμινο
2-3 κ.σ. ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
Για τις πίτες
3 αραβικές πίτες, καλαμποκιού
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
Για τα σταφύλια
500 γρ. σταφύλια
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο, απαλό
2 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Για την burrata
250 γρ. burrata
1 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com