Οικονομία και νοστιμιά: Μιλανέζικο ριζότο
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο πιάτο. Γίνεται μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, με απλά υλικά, είναι εξαιρετικά οικονομικό και θα ικανοποιήσει του γευστικούς κάλυκες και του τελευταίου απαιτητικού, που θέλει να φάει κάτι νόστιμο, απλό και υγιεινό.
Υλικά
2φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
5φλ. τσαγιού ζωμός κότας
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
½ κ. γλ. Στίγματα κρόκου Κοζάνης
½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βάζετε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στο μεταξύ ξεπλένετε το ρύζι σε σουρωτήρι. Στύβετε πάνω στο ρύζι το λεμόνι και μόλις πάρει βράση ο ζωμός, ρίχνετε μέσα το ρύζι και ανακατεύετε.
2.Προσθέτετε τον κρόκο Κοζάνης και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε την μισή κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να εμφανιστούν μικρές τρύπες στην επιφάνεια του ρυζιού.
3.Ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να αφρίσει και το ρίχνετε πάνω στο σπυρωτό ριζότο. Προσθέτετε τη παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά.
4.Το σερβίρετε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζετε κάθε μερίδα με το υπόλοιπο τυρί.