Άκης Πετρετζίκης: Pinsa Romana

Άκης Πετρετζίκης: Pinsa Romana

Η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: Για το προζύμι
180 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
2 γρ. ξηρή μαγιά
180 γρ. νερό
½ κ.γ. μέλι
Για τη ζύμη
170 γρ. νερό
220 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
110 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + έξτρα για το άνοιγμα
2 γρ. ξηρή μαγιά
10 γρ. αλάτι
15 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ και το ταψί
Για τη σύνθεση
9-12 κ.σ. ελαιόλαδο
360 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
12 φέτες μορταδέλα, 400 γρ.
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
15-18 φύλλα βασιλικού
6 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com