Το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ: Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι με κασέρι και ντιπ γιαουρτιού

Το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ: Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι με κασέρι και ντιπ γιαουρτιού

Η αλήθεια είναι πως κάθε σύγχρονη γυναίκα, αναζητάει καθημερινά την πιο νόστιμη και αφράτη μπεσαμέλ για να την προσθέσει στα weekly menus της.

Τι θα έλεγες λοιπόν, να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να την εντάξουμε στις συνταγές μας, ακόμη και το καλοκαίρι; Εάν ήδη δεν βλέπεις την ώρα, συνέχισε να διαβάζεις γιατί πολύ σύντομα θα ανακαλύψεις μία ultra δροσιστική συνταγή, η οποία θα πρωταγωνιστήσει το φετινό καλοκαίρι στο τραπέζι σου.

Ο λόγος για τις Παταροκροκέτες σε σχήμα ψαράκι, με κασέρι και ντιπ γιαουρτιού, οι οποίες χάρη στην Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ συγκαταλέγονται, χωρίς δεύτερη σκέψη, ανάμεσα στις πιο καλοκαιρινές, γρήγορες και νόστιμες συνταγές!

Πώς θα δημιουργήσεις τις πιο νόστιμες συνταγές το φετινό καλοκαίρι;

Μάθε πώς θα δημιουργήσεις βήμα-βήμα, τις πιο νόστιμες Πατατοκροκέτες με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, φόρεσε την ποδιά σου και ετοιμάσου να αφήσεις τους πάντες με το στόμα… γεμάτο! Πριν από όλα όμως, βεβαιώσου ότι έχεις στην κουζίνα σου, τα απαραίτητα υλικά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τις Πατατοκροκέτες:

  • 1 και ½ κιλό πατάτες
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1,5 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 φακέλους (162 γρ.) Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1,5 L γάλα

Για το πανάρισμα:

  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγη φρυγανιά
  • Αυγό χτυπημένο

Για το ντιπ γιαουρτιού:

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 ζουμερό lime (ξύσμα και χυμό)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • Λίγο νερό (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πάμε λοιπόν να δημιουργήσουμε τις πιο ανάλαφρες και καλοκαιρινές Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι! Αρχικά, πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε -με τη φλούδα τους- να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και έπειτα τις περνάμε από έναν μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Αμέσως μετά, αφήνουμε στην άκρη τον πουρέ, μέχρι να κρυώσει, ενώ λίγα λεπτά μετά, ψιλοκόβουμε το κασέρι και το προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με τους κρόκους, την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ (την οποία ετοιμάζουμε εύκολα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Ζυμώνουμε λοιπόν, με τα χέρια, πλάθουμε το μείγμα, το βάζουμε στις ειδικές φορμίτσες ψαράκια που έχουμε και αφήνουμε τις Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι για περίπου μια ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.

Στη συνέχεια, για το πανάρισμα, περνάμε τις Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό, αφού το χτυπήσουμε μαζί με τα ασπράδια και κατόπιν στη φρυγανιά. Αφήνουμε σε μια πιατέλα με λαδόκολλα στο ψυγείο, τις Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι για 30΄, έτσι ώστε να στερεοποιηθεί το πανάρισμα και μόλις περάσει ο χρόνος, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τώρα αν τις θέλουμε ακόμα πιο αφράτες, τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, ώστε να ροδίσουν και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Μέσα σε λίγη ώρα, οι πιο αφράτες Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι θα είναι έτοιμες… για φάγωμα!

Και επειδή, οι πιο καλοκαιρινές ημέρες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, αν θέλουμε να γίνουν οι Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι, πιο δροσερές, το μόνο που χρειάζεται, είναι να έχουμε δίπλα στο πιάτο μας, ένα ντιπ γιαουρτιού για να τις συνοδεύσουμε. Αναρωτιέσαι πώς θα φτιάξουμε στη στιγμή το πιο δροσερό ντιπ γιαουρτιού; Ένα μικρό μπλέντερ αρκεί, για να πολτοποιήσουμε όλα τα υλικά. Εκεί λοιπόν, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ και τον χυμό λάιμ, ενώ αμέσως μετά βάζουμε και τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και χτυπάμε όλα τα υλικά για λίγα δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση που θέλουμε να έχει το ντιπ μας πιο ρευστή υφή, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό για να αραιώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και το σερβίρουμε δροσερό, δίπλα στις Πατατοκροκέτες σε σχήμα ψαράκι.

Fun fact! Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μπορεί να παρασκευαστεί εκτός από γάλα, με τη χρήση ενός φυτικού ροφήματος, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

MATHAINOUME MAZI 800x600

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε πολύ, για να βρούμε εκείνες τις συνταγές που θα είναι οι κατάλληλες για το φετινό καλοκαίρι, αφού η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ είναι εδώ για να δημιουργήσει τις πιο καλοκαιρινές στιγμές, χάρη στα πιο ευφάνταστα και νόστιμα πιάτα.

Για περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ