Ο πιο γρήγορος, αφράτος σπιτικός πουρές

Ο πιο γρήγορος, αφράτος σπιτικός πουρές

Ο πουρές είναι ένα φαγητό που όλοι αγαπάμε από μικρά παιδιά, η προετοιμασία του όμως παιδεύει αρκετό κόσμο, γι' αυτό και συχνά καταφεύγουμε στον έτοιμο πουρέ σε μορφή σκόνης. Σήμερα όμως που, λογικά, θα έχετε λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή μπορείτε να ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για αφράτο, πεντανόστιμο, σπιτικό πουρέ που θα σας ξετρελάνει. Είναι πανεύκολη και αν και θα σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο σε σχέση με τον έτοιμο πουρέ, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά
1 κιλό πατάτες
80γρ. βιτάμ
50γρ. Μινερβίνη με βούτυρο γάλακτος
150ml γάλα φρέσκο
1 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού ή λαχανικών (ή 2 κουταλάκια ζωμό σε κόκκους)

Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζετε να βράσουν σε νερό που να τις καλύπτει αρκετά, στο οποίο πιο πριν έχετε διαλύσει τον ζωμό.
2.Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν (25-30 λεπτά) τις στραγγίζετε και τις βάζετε στο μπλέντερ, προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
3.Χτυπάτε όλα τα υλικά πολύ καλά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και ο πουρές σας είναι έτοιμος.